Tekla - övrigt

Bedömningsprocessen

Systemet ger ett gediget stöd för bedömning av ansökningar. Det underlättar t ex tilldelningen av sakkunniga och underlättar såväl individuella som kollektiva bedömningar.

Uppföljning

Tekla kan samla in rapporter från bidragsmottagarna i form av del- och/eller slutrapporter. Automatiska påminnelser skickas då det är dags att rapportera.

Övrigt

Tom Södergren som är huvudansvarig för utvecklingen av Tekla arbetar även som expertkonsult med strategiska frågor kring forskningsfinansiering och forskningsfinansieringssystem. Han har arbetat för Vetenskapsrådet med strategiska frågor kring internationella standarder för utbyte av forskar- och forskningsinformation samt skapande av ett digitalt ekosystem för detta i Sverige.

Referenser

Lars Engwall, Handelsbankens forskningsstiftelser, 0704-25 04 43

Torbjörn Eng, Riksbanens Jubileumsfond, 08-506 264 22

Joakim Amorim, Stiftelsen för Strategisk Forskning, 08-505 81 665

Kuriosa

Namnet Tekla har grekiskt ursprung och kommer från Theokles, bildat av Theos (gud) och kleos (rykte). 307 kvinnor har Tekla som tilltalsnamn och 5 personer heter Tekla i efternamn. Tekla har namnsdag 23 september.

Det finns ett företag som heter Tekla Corporation och ägs av Trimble Navigation. Tekla Corporation arbetar med BIM (byggnadsinformationsmodellering) och har ingenting med Stanford att göra.